Χουμους α λα ελληνικά / Houmous a la greco

22:00

Το ρεβύθι το λατρέυω και κάποτε είχα δοκιμάσει σε ένα ανατολίτικο εστιατόριο χούμους!Έκτοτε μου άρεσε πολύ και το έφτιαχνα συνέχεια σπίτι για να το συνοδεύω με διάφορα εδέσματα κάνοντας πολλές παραλλαγές.Ώσπου κατέληξα σε αυτή και δεν την αλλάζω με τίποτε!

I love the Chickpeas  and once  I had tasted in an oriental restaurant hummus! Since then I really liked and I had prepared it in my  house to accompany various dishes .I have made many varietions till I accomplished this one  and IU dont not change it for anything!




Τι θα χρειαστείτε :

150 γραμμάρια ρεβύθια
2 καρότα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά λάδι
αλάτι & πιπέρι

What you will need:

150 grams chickpeas
2 carrots
2 cloves garlic
1 tablespoon olive oil
Salt Pepper

Προετοιμάστε από την προηγούμενη νύχτα τα ρεβύθια μέσα σε αρκετό νερό.Το επόμενο πρωί βράστε τα μέσα σε νερό για μιαμιση ώρα μαζί με τα καρότα.Μετά το πέρας του βρασμού σουρώστε τα καλά.Βάλτε στο μούλτι τα ρεβύθια τα καρότα,λίγο νεράκι,το λάδι,αλάτι πιπέρι & δυο σκελίδες σκόρδο.Αφήνετε το μπλέντερ να βγάλει τα λεφτά του.Μόλις γίνει κρέμα είναι έτοιμο.
Προσωπικώς το συνοδεύω με μπιφτέκι ή με κοτόπουλο ή με καρότο σαν σνάκ.



Prepare from the previous night  the chickpeas in water.The next morning boil them in water for half an hour with carots..After filtrate the chickpeas and the carrots.Place them in mix processor and add some water, oil , salt & pepper two cloves of garlic.Let the machine work.When it is becomes a spread, it is ready.Personally I accompany it with a burger or chicken or carrots as a snack.

You Might Also Like

0 komentářů

ARCHIVE